.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




North-Carolina

Becenév: Tar Heel State
Terület: 48 843 sq.mi. (126 502,8 km2)
Legmagasabb pont: Mount Mitchell 6 684 ft. (2 037,3 m)
Népesség: 7 600 900
Főváros: Raleigh
Legnagyobb város: Charlotte

A „Délkelet” régió tagjaként North-Carolina a sűrűbben lakott államok közé tartozik. Több közepes nagyságú várossal rendelkezik, nagyobb város azonban nem található az államban. Természetföldrajzára érdekes kettősség jellemző, nyugati része hegyvidéki terület, az Appalache- hegység és a Great Smoky Mountains határolja, addig keleti része síkság, és az Atlanti-óceán határolja.
North-Carolina
Fotó: Country, North-Carolina, USA, flickr.com, by Martin LaBar

Fővárosa az állam középső részén található Raleigh. A város az állam közigazgatási és oktatási központja. Itt található az állami egyetem a North Carolina State University és a Shaw University. Számos múzeuma értékes gyűjteményekkel várja a látogatókat. Érdemes felkeresni a North Carolina Museum of Art-ot, a State History Museum-ot, amely az állam történelmét mutatja be, és a State National Science Museum-t. A Walnut Creek Amphitheatre-ben pedig élénk zenei és színházi élet folyik.
Raleigh
Fotó: Raleigh, North-Carolina, USA, flickr.com, by icadrews

Ha North-Carolinában járunk, akkor feltétlenül látogassunk el az Appalache-hegység és a Great Smoky Mountains közelében fekvő Ashville városába, amelynek belvárosa csodálatos 19. század végi 20. század eleji hangulatot áraszt. A város közelében található a Biltmore Estate, amely az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb kastélyának számít. De nem csak a kastély nyújt lenyűgöző látványt, hanem a körülötte lévő csodaszép park is. Ha több időnk van, akkor benézhetünk a Great Smoky Mountains lábánál fekvő Cherokee Indian Reservation-ba, ahol az indián őslakosok törtelmével ismerkedhetünk meg, de emellett az általuk üzemeltetett kaszinókban is szórakozhatunk.
Ashville
Fotó: Biltmore Estate, Ashville, North-Carolina, USA, flickr.com, by Martin LaBar

Ellátogathatunk Winston-Salem ikervárosba is, amely az állam dohányipari központja, itt érdemes megnézni az úgynevezett Old Salem falut, amely a város skót hagyományait igyekszik bemutatni.
Winston-Salem
Fotó: St. Pauls Church, Winston-Salem, North-Carolina, USA, flickr.com, by NCBrian

Ha strandolni, csónakázni vagy szörfözni támad kedvünk, akkor keressük fel az Outer Banks-et. Outer Banks azokat a szigeteket jelenti, amelyek gátszerűen sorakoznak North-Carolina partja mentén. Az apró szigetek és homokos strandok minden utazót lenyűgöznek.
Outer Banks
Fotó: Outer Banks, North-Carolina, USA, flickr.com, by m t miller

A part menti üdülővárosok közül mindenki figyelmébe ajánljuk Beaufort városkát, ahol megnézhetjük a Carolina Martime Museum-ot, amely a környék hajózási és kalóztörténetét mutatja be.
Beaufort
Fotó: Beaufort, North-Carolina, USA, flickr.com, by contraceptacon

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel