.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Idaho

Becenév: Gem State
Terület: 82 413 sq.mi. (213 448,7 km2)
Legmagasabb pont: Borah Peak 12 662 ft. (3 859,4 m)
Népesség: 1 238 700
Főváros: Boise
Legnagyobb város: Boise

Lawyers near me

 

Idaho állam nagyrésze hegyvidéki terület, melyet a Sziklás- és Bitterroot-hegység magas hegyláncai határoznak meg, a kivételt ez alól délen a Snake folyó völgye jelenti. Az állam északi és középső részét főként tűlevelű erdők, fenyvesek borítják, mezőgazdaság csak délen a Snake folyó völgyében folyik, főleg cukorrépa és burgonyatermesztés.  Idaho az Egyesült Államok egyik legritkábban lakott területe, lakossága alig több mint 1 millió. Legnagyobb városai északon Coeur d’ Alene és Lewiston, délen Boise, Twin Falls, Pocatello, Idaho Falls.
Snake River
Fotó: Snake River, Idaho, USA, flickr.com, by oregon ducatisti

 

Az Idaho déli részén fekvő főváros Boise az állam közigazgatási, oktatási központja és legnagyobb városa. Felsőoktatási intézményei a Boise State University és a Boise Bible College. A városban járva érdemes felkeresni a State History Museum-ot, amely az állam történelmét, az Art Museum-ot, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt mutat be és a State Capitol gyönyörű épületét, valamint az Old Idaho Penitentiary-t, amely egy 100 éven keresztül működő egykori börtön.
Boise
Fotó: Boise, Idaho, USA, flickr.com, by Jason Abbott

Ha időnk engedi, akkor keressük fel a délen található Twin Falls városát, itt található amerika egyik legnagyobb vízesése, a lenyűgöző látványt nyújtó Shoshone Falls.
Shoshone Falls
Fotó: Shoshone Falls, Idaho, USA, flickr.com, by qthrul

Szintén nézzünk el Idaho Falls városába, melynek közelében működik, az Idaho National Engineering and Enviromental Labratory, ahol a világ első atomreaktorát tekinthetjük meg.
Idaho Falls
Fotó: Idaho Falls, Idaho, USA, flickr.com, by SheltieBoy

Ha időnk engedi, akkor látogassunk el az állam déli részén fekvő csodálatos Mark Twain National Forest-be, melynek erdőségeiben izgalmas vízi és kalandtúrákon vehetünk részt.

A legnépszerűbb helyek, Coeur D’ Alene és az itt található Tubbs Hill Park, a Frank Church River of No Return Wilderness Area, a Sawtooth National Recreation Area és a Hells Canyon National Recreation Area.
Hells Canyon
Fotó: Hells Canyon, Idaho, USA, flickr.com, by kashmirhouse42

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel