.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Maryland

Becenév: Old Line State
Terület: 9 838 sq.mi. (25 480,3 km2)
Legmagasabb pont: Backbone Mountain 3 360 ft. (1 024,1  m)
Népesség: 5 162 400
Főváros: Annapolis
Legnagyobb város: Baltimore

Maryland államot a Chesapeake Bay (öböl) választja két észre, az öbölben rengeteg gyönyörű szigettel és félszigettel találkozhatunk. A partmentén végig kisebb nagyobb városok, apró üdülő és halászfalvak sorakoznak. Több forgalmas kikötőhely is található errefelé. Fővárosa Annapolis és legnagyobb városa Baltimore egyaránt a Chesapeake Bay partján fekszik.
Maryland

Fotó: Coast, Maryland, USA, flickr.com, by mpmbm

 

 

Annapolis lenyűgöző látványt nyújtó több évszázados házaival, lakónegyedeivel igazi unikumnak számító kis város a keleti parton. Itt székel a híres US Navy Academy (USA Tengerészeti Akadémia). Érdemes felkeresni a városban a Barge House Museum-ot, megnézni a Maryland-i State House fenséges épületét, és a Wiliams Paca House-t, a Függetlenségi Nyilatkozatot aláíró egykori kormányzó rezidenciájának számító gyönyörű épületet.
State Capitol
Fotó: State Capitol, Annapolis, USA, Maryland, flickr.com, by nathanm

 

A forgalmas Baltimore a keleti part fontos kikötővárosa, az állam kulturális és kereskedelmi központja. Látnivalókban rendkívül gazdag, ezek közül néhányat említenénk meg. Érdemes felkeresni a város híres múzeumait a Baltimore Museum of Industry-t, amely egy ipari kiállítás, a Baltimore Museum of Art-t, amely egy művészeti gyűjtemény többek között Van Gogh, Picasso festményekkel, illetve a Walter’s Art Gallery-t, ahol antik görög és római alkotásokat tekinthetünk meg. Megnézhetünk egy fantasztikus operát a Lyric Opera House-ban vagy elmehetünk a National Aquarium-ba, ahol többek között delfinekkel és fókákkal találkozhatunk.
Baltimore
Fotó: Baltimore, Maryland, USA, flickr.com, by zizzybaloobah

Maryland állam további települései is érdekes látnivalóval kápráztathatják el az utazót. Érdemes ellátogatni az Atlanti-óceán partján fekvő népszerű üdülővárosba Ocean City-be, homokos strandjaival és minden szórakozást kielégítő szállodáival várja a vendégeket.
Ocean City
Fotó: Ocean City, Maryland, USA, flickr.com, by ClintJCL

antalya escort

Lawyers near me

Felkereshetjük Havre de Grace várost és megtekinthetjük a híres 19, században épült világítótornyot a Concord-ot, vagy ellátogathatunk az Antietam National Battlefield-re, ahol az 1861-65-ös polgárháború egyik legvéresebb ütközete zajlott.
Havre De Grace
Fotó: Havre De Grace, Maryland, USA, flickr.com, by wallyg

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel