.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Minnesota

Becenév: North Star State, Land of 10 000 Lakes
Terület: 79 548 sq.mi. (206 028,4 km2)
Legmagasabb pont: Eagle Mountain 2 301 ft. (701,3 m)
Népesség: 4 750 300
Főváros: St. Paul
Legnagyobb város: Minneapolis

Minnesota az USA legnagyobb államai közé tartozik, beceneve „A 10 000 tó országa”. A név utal az állam természetföldrajzára is. Az államot keresztül kasul kisebb nagyobb folyók szelik át, amelyek több mint tízezer kisebb nagyobb tavat hoztak létre. Magasabb hegyvidéki területet az államban hiába keresnénk, az egész kiterjedt síkság. A népsűrűség délről észak felé haladva egyre csökken. Az északi rendkívül ritkán lakott területen nagyobb városokat nem, sőt falvakat is csak elvétve találunk. A középső rész két legnagyobb városa a Lake Superior (Felső-tó) partján fekvő Duluth és az Észak-Dakotával közös határnál lévő Moorhead városa. A déli rész nagyobb városai St. Cloud, Mankato és Rochester valamint a két ikerváros Minneapolis és St. Paul.
Minnesota
Fotó: Country, Minnesota, USA, flickr.com, by Deadly Tedly

 

Duluth városa forgalmas kikötőhely és népszerű idegenforgalmi központ. A városban járva érdemes megnézni a kikötőben található 115 méteres ívvel rendelkező Air Bridge hidat és felkeresni a mellette található Lake Superior Maritime Visitor Center-t, amely a Nagy-tavak hajózási történetét mutatja be. Látogassunk el a város művészeti központjába a St. Louis County Heritage and Arts Center-be, ahol különböző témájú gyűjteményeket tekinthetünk meg. Ha több időnk van, akkor elmehetünk egy fantasztikus kirándulásra északra a Nagy-tavak mentén a North Shore Scenic Railroad-on, régi vonatokon.
Duluth
Fotó: Air Bridge, Duluth, Minnesota, USA, flickr.com, by MOEVIEW is Aaron Molina

 

Lawyers near me

A két mára egymással összeépült ikerváros Minneapolis és St. Paul éles ellentéte egymásnak. Minneapolis, a modern város hatalmas felhőkarcolóival, az állam kereskedelmi és pénzügyi központja, míg St.Paul megőrizte régies jellegét, és az állam közigazgatási és oktatási központja. Minneapolis-ban érdemes felkeresni kulturális központjait, múzeumait. Látogassunk el a Minneapolis Institute of Arts-ba, amely az állam legnagyobb és legcsodálatosabb festmény és szoborgyűjteményét tárja elénk vagy keressük fel a Walker Art Center-t, amelynek állandó és időszakos művészeti kiállításaiban gyönyörködhet minden látogató. St. Paul-ban található az állam több nagy egyeteme, a University Of Minnesota, a University of St. Thomas és a University of Concordia. A városban érdemes ellátogatni a Minnesota History Center-be, amely az állam történetét mutatja be és felkeresni a város két csodálatos épületét a Minnesota State Capitol-t (az Állami Kapitólium épülete), és a City Hall and Courthouse-t (Városháza és Városi Bíróság épülete).
Minneapolis
Fotó: Minneapolis, Minnesota, USA, flickr.com, by moonshake

St. Paul
Fotó: St. Paul, Minnesota, USA, flickr.com, by "clairity"

Az államban járva érdekes kirándulásokat tehetnek az utazók, olyan óriási erdőségeket felkeresve, mint a Superior National Forest vagy a Chippewa National Forest. Számos indián rezervátum is található az államban, ahol a látogatók az indián kultúrával ismerkedhetnek meg.
Gooseberry Falls
Fotó: Gooseberry Falls State Park, Minnesota, USA, flickr.com, by omarr

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel