.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Missouri

Becenév: Show Me State
Terület: 68 945 sq.mi. (178 566,7 km2)
Legmagasabb pont: Taum Sauk Mountain 1 772 ft. (540,1 m)
Népesség: 5 461 300
Főváros: Jefferson City
Legnagyobb város: Kansas City

Missouri állam nagyrésze síkság és dombság, tengerszint feletti magassága sehol sem haladja meg a 600 métert. Északi és középső része szántóföld, fejlett mezőgazdasággal, déli részét kisebb, nagyobb erdőségek borítják. Két nagyvárosa Kansas City és St. Louis, közepes nagyságú városai északon St. Joseph, középen Columbia és a főváros Jefferson City, délen pedig Joplin, Springfield és Cape Girardeau.
Missouri
Fotó: Country, Missouri, USA, flickr.com, by rsgranne

 

Az állam nyugati részén a Kansas és a Missouri folyók találkozásánál fekvő Kansas City az állam legnagyobb városa, fontos mezőgazdasági, közlekedési, oktatási, kulturális és ipari központ. Számos felsőoktatási intézmény, a Rockhurst University, a University of Missouri-Kansas City és a MidAmerica Nazarene University (Overland Park) otthona. Látogassunk el a város múzeumaiba, a Kansas City Museum-ba, amely a város történelmét, az American Jazz Museum-ba, amely a dzsessz történetét, a Nelson-Atkins Art Museum-ba, amely egy csodálatos festmény gyűjteményt mutat be, és a Negro Leagues Baseball Museum-ba, amely híres afroamerikai baseball játékosokról szól. Ha vásárolni támad kedvünk, akkor látogassunk el a City Market-ba vagy keressük fel a Country Club Plaza-t, ahol üzletek sora árulja termékeit.
Kansas City
Fotó: Kansas City, Missouri, USA, flickr.com, by DScott28604

 

Az állam keleti részén a Missouri és Mississippi folyók találkozásánál fekszik Missouri második legnagyobb városa St. Louis, mely szintén fontos közlekedési, oktatási, kulturális, kereskedelmi és ipari központ, valamint forgalmas folyami kikötőhely. Keressük fel a város híres múzeumait, a Missouri History Museum-ot, amely a város történelmét, a St. Louis Art Museum-ot, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt, és a Museum of Westward Expansion-t, amely a vadnyugat felfedezésének történetét mutatja be. Ha időnk engedi, keressük fel a népszerű Forest Park-ot, amely az ország egyik legnagyobb városi parkja, az Old Courthouse-t, az egykori bírósági épületet, amely a város egyik legrégebbi épülete, valamint a Gateway Arch-ot, amely egy 192 méter magas boltíves emlékmű, a város fő látványossága. Ha szórakozni támad kedvünk, látogassunk el a Laclede’s Landing-hez, amely St. Louis szórakozónegyede éttermekkel, bárokkal, blues kocsmákkal és fesztiválokkal. További érdekes látnivaló a városban az Anheuser-Busch Brewery, a világ legnagyobb sörgyára, a híres Budweiser gyártója, ahol megismerkedhetünk a sörfőzés rejtelmeivel. A város egyetemei a Washington University, a Webster University, a Maryville University of St. Louis, a Lindenwood University, és a St. Louis University.
St.Louis
Fotó: St. Louis, Missouri, USA, flickr.com, by Drawings Of Light-Paul

 

Az állam fővárosa, a Missouri partján fekvő Jefferson City, közigazgatási központ és forgalmas folyami kikötőhely. Itt érdemes megnézni a régi belváros 19. század épületeit, és a 20. század elején emelt csodálatos Missouri State Capitol épületét. Az épületben található a Missouri State Museum, amely az állam történelmét mutatja be.
Jefferson City
Fotó: State Capitol, Jefferson City, USA, Missouri, flickr.com, by Iharkness

Ha időnk engedi, akkor látogassunk el az állam déli részén fekvő csodálatos Mark Twain National Forest-be, melynek erdőségeiben izgalmas vízi és kalandtúrákon vehetünk részt.
Missouri
Fotó: Mark Twain National Forest, Missouri, USA, flickr.com, by pfly

Lawyers near me

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel