.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Pennsylvania

Becenév: Keystone State
Terület: 44 892 sq.mi. (116 269,7 km2)
Legmagasabb pont: Mount Davis 3 213 ft. (979,3 m)
Népesség: 12 054 200
Főváros: Harrisburg
Legnagyobb város: Philadelphia

A Közép-atlanti régió tagjaként Pennsylvania állam nagyrésze mezőgazdasági jellegű táj, számottevő jelentőségű történelmi emlékhelyekkel.
Pennsylvania
Fotó: Country, Pennsylvania, USA, flickr.com, by carwax (if you see Kay)

Nyugati részének központja az Ohio folyó elágazásánál fekvő korábbi iparváros Pittsburgh, a keleti részének pedig az USA első fővárosa Philadelphia. Kisvárosai közül érdemes megemlíteni York-ot, Lancaster-t, Reading-et, Hershey-t és Gettysburg-ot.

York, a Harley Davidson motor gépgyáráról híres.
York
Fotó: York, Pennsylvania, USA, flickr.com, by Seth Gaines

Lancaster-ben található a híres Landis Valley Museum, amely egy mezőgazdasági gyűjtemény.
Lancaster
Fotó: Lancaster, Pennsylvania, USA, flickr.com, by MarkN

Reading-ben nézhető meg a népszerű Mary Meritt Babamúzeum.
Reading
Fotó: Reading, Pennsylvania, USA, flickr.com, by dlineberrys

Hershey a csokoládéipar fővárosa.
Hershey
Fotó: Hershey, Pennsylvania, USA, flickr.com, by Mr. T in DC

Gettysburg pedig az 1861-65-ös polgárháborúban vívott nagy ütközetről híres, amelyet a Gettysburg National Military Park mutat be.
Gettysburg
Fotó: Monument, Gettysburg, Pennsylvania, USA, flickr.com, by Krypto

Az állam unikumának számít Brandywine Valley-ben található fantasztikus parkerdő a Longwood Gardens, amelynek különféle növényei lenyűgözik a látogatót, illetve az Ohiopyle State Park csodálatos erdeje és folyói.
Longwood Gardens
Fotó: Longwood Gardens, Pennsylvania, USA, flickr.com, by jman19952

Az állam második legnagyobb városának számító Pittsburgh az utóbbi évek gyors fejlődésének eredményeképpen lett virágzó modern város. Pennsylvania ipari központjának számít, híres acéliparáról, valamint itt található a világszerte ismert Heinz élelmiszeripai konszern központja. Érdemes ellátogatni a város híres múzeumaiba a Carnegie Institute’s Museum of Art-ba, ahol neves művészek gyűjteménye található, az Andy Warhol múzeumba, ahol a híres művész munkáival ismerkedhetünk meg. Ha több időt töltünk errefelé, akkor felkereshetjük a város közelében fekvő gyönyörű parkokat az Ohiopyle State Park-ot és a Laurel Ridge State Park-ot, esetleg megnézhetjük az ámis közösség otthonának számító szépséges Western Amish Country-t.
Reading
Fotó: Pittsburgh, Pennsylvania, USA, flickr.com, by Rafa M

Az állam legnagyobb városa a keleti part második legnagyobb városának számító Philadelphia. A város történelme és kultúrája lenyűgöző, itt írták alá 1776. július 4.-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, és hosszú ideig az USA fővárosának számított, elővárosaival együtt lakossága meghaladja a 7 millió főt. Forgalmas kikötőhely, bevándorlók ezreit fogadta az elmúlt évszázadokban, multikulturális jellegét is ez adja, hisz a világ népei közül talán mindenki képviselteti magát a városban. A város telis tele van kiválóbbnál kiválóbb múzeumokkal, szállodákkal, éttermekkel és egyéb látnivalókkal. Leghíresebb épülete az 1748-ban épült Independence Hall, falai között írták alá 1776. július 4.-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, az épület az Independence National Historic Park-ban fekszik, amely régi 17. századi védett épületeknek ad helyet. Itt található többek között a US Mint az USA legrégebbi pénzverdéje, amely jelenleg is működik. Szintén szép látvány a híres Masonic Temple épülete. Érdemes felkeresni a város híres múzeumait is, az Independence Seaport Museum-ot, amely az USA tengerészeti hagyományait mutatja be, a Pennsylvania Academy Of Fine Arts-ot, amely egy lenyűgöző képtár, a Philadelphia Museum of Art-ot, amely fantasztikus művészeti gyűjteményt mutat be, a Barnes Foundation-t, amely Albert Barnes magángyűjteménye többek között Van Gogh, Renior, és Rousseau festményekkel, és a Physicans of Philadelphia Mutter Museum-ot, amely az orvostudomány fejlődését ismerteti.
Philadelphia
Fotó: Philadelphia, Pennsylvania, USA, flickr.com, by readerwalker

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel