.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Virginia

Becenév: The Old Dominion State
Terület: 39 700 sq.mi. (102 822,5 km2)
Legmagasabb pont: Mount Rogers 5 729 ft. (1746,2 m)
Népesség: 6 836 200
Főváros: Richmond
Legnagyobb város: Virginia Beach

A szövetségi főváros Washington D. C.-től délre fekvő Virginia állam történelmi hagyományokban rendkívül gazdag. A gyarmati időkben, a 17.-18. században a brit királyi gyarmat központja volt. Nyugati részét az Appalache-hegység ritkán lakott hegyvidéki területei uralják hatalmas erdőségekkel. Keleti része nagy népsűrűségű, sík terület, melyet az Atlanti-óceán és a Chesapeake Bay (öböl) határol. Legnagyobb városai a Washington elővárosainak számító Alexandria és Arlington, a Chesapeake Bay bejáratánál fekvő Virginia Beach, Norfolk és Hampton, valamint az óceán parttól távolabb fekvő főváros Richmond.
Virginia
Fotó: Country, Virginia, USA, flickr.com, by lepork

A Washington elővárosának számító Alexandria, amely a szövetségi fővárosból metróval is megközelíthető, az amerikai történelemben meghatározó szerepet játszott. Belvárosában régi 19. századi épületek találhatók, amik lenyűgözik az idelátogató turistákat. Itt található az 1861-65-ös polgárháború híres déli tábornokának Robert E. Lee-nek egykori otthona is. Érdemes megnézni a városban a Lee Fendall House Museum-ot, amely a függetlenségi háborútól a 20. század közepéig szemlélteti az amerikai történelmet, és a Torpedo Factory Art Center-t, amely egy művészeti gyűjtemény.
Alexandria
Fotó: City Hall, Alexandria, Virginia, USA, flickr.com, by Seth Gaines

A Chesapeake Bay (öböl) bejáratánál fekvő Norfolk oktatási és kereskedelmi központ, a városban található a helyi állami egyetem a Norfolk State Universiy, valamint a világ legnagyobb haditengerészeti bázisa. Érdemes felkeresni a Chrysler Museum-ot, ahol egy gyönyörűszép festmény gyűjteményt tekinthetünk meg.
Norfolk
Fotó: Norfolk, Virginia, USA, flickr.com, by vnoel

Az állam fővárosa Richmond egyben a déli államok fővárosa is volt az 1861-65-ös polgárháborúban. Látnivalói és nevezetességei is elsősorban ehhez a történelmi eseményhez kötődnek. Érdemes megtekinteni a gyönyörű neoklasszicista stílusú Állami Kapitólium épületét, benne áll George Washington életnagyságú szobra, az épület mellett található a Hollywood-temető, ahol közel 20 ezer déli katona sírja nyugszik. Híres múzeumai a Science Museum of Virginia és a Virginia Museum of Fine Arts, ahol megnézhetjük többek között Peter Fabarge az orosz cárnak készített ékszertojásait.
Richmond
Fotó: Richmond, Virginia, USA, flickr.com, by asphaltbuffet

Mindenkinek a figyelmébe ajánljuk az államban található Mount Vernon-t, mely a híres amerikai elnök George Washington otthona volt. A lenyűgöző szépségű farmon egy 18. századi kastély és egy csodálatos park áll.
Mount Vernon
Fotó: Mount Vernon, Virginia, USA, flickr.com, by jpeeden

Érdemes még felkeresni Williamsburg városát, amely a brit gyarmati időkben, a 18. században az állam fővárosa volt. Belvárosa hűen adja vissza a gyarmati idők hangulatát.
Williamsburg
Fotó: Williamsburg, Virginia, USA, flickr.com, by Dan Pupek

Fontos úticél lehet Charlottesville városa, itt található az egykori népszerű amerikai elnök Thomas Jefferson lenyűgöző szépségű rezidenciája a Monticello, melyet egy csodálatos park vesz körül. Ez a város ad otthont a University of Virginia állami egyetemnek is.
Charlottesville
Fotó: Monticelo, Charlottesville, Virginia, USA, flickr.com, by aprilandrandy

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel